A mosolygás vonzóbbá, és egészségesebbé tesz


1. Relaxációs gyakorlat
Ha mosolyra húzod a szádat, abban a pillanatban beindul a szervezetedben az endorfin és szerotonin hormonok termelődése. Pár perces nevetés után pedig még a stressz hormonok
mennyisége is csökken. A nyugalom titka tehát: sok mosolygás és önfeledt nevetés.

2. Immunerősítő
A mosolygás és nevetés méregteleníti szervezetünket és serkenti az immunrendszert. Kutatások bizonyítják, hogy már egyetlen mosoly is elegendő ahhoz, hogy immunrendszerünk jelzést kapjon, és hatására több antitestet és vírusirtó falósejtet kezdjen termelni.

3. Jó vérnyomáscsökkentő
Ha van vérnyomásmérőd otthon, próbáld ki az alábbiakat. Mérd meg a vérnyomásodat, majd ezután próbálj meg egy teljes percen keresztül mosolyogni, vagy nevetni, és mérd meg újra. A különbség érzékelhető lesz!

4. Egyszerű fájdalomcsillapítás
Nem elhanyagolható a mosoly fájdalomcsillapító hatása sem. A mosolygás ugyanis serkenti az agyban azt endorfinok és szerotonin termelődését, melyek természetes fájdalomcsillapítóként hatnak szervezetünkben.

5. Sok nevetés-kevés ránc
A mosolygás során használt izmok feszesebbé teszik az arc bőrét, így fiatalabb megjelenést kölcsönöznek.

A szépség védjegye
A mosoly mindenkit megszépít, de vajon mennyire tartjuk mi magyar nők vonzónak a saját mosolyunkat?

A Signal múlt hónapban végzett egy felmérést, melyből kiderült többek között az is, hogy sok nő egyetért abban, hogy a szép mosolyú társaik sikeresebbek az életben. Tíz nőből kilenc egyetért azzal az állítással is, hogy a fehér fogak elengedhetetlen részei a szép mosolynak. És hogyan vélekedtek önmagukról? Pozitívnak tűnhet, hogy a magyar nők mintegy egyharmada a mosolyát tartja legszebbnek magán! Ugyanakkor, csak kevesen mondhatják el magukról, hogy igazán elégedettek lennének e téren önmagukkal. 10 nőből 8 ismerte el, hogy nagyobb önbizalommal mosolyogna, ha fehérebbek lennének a fogai.

 (forrás: nőiportal.hu)