Háromféleképpen lehet mosolyogni


Kategóriák és skatulyák hálójában élünk, némelyiknek – mint például a vércsoportunknak – komoly hatása lehet az életünkre. Vannak kevésbé fontos, minket érintő vonatkozások is, mint például, hogy milyen a mosolytípusunk, mert hogy olyanunk is van – írja a Shine.

Mindenki mosolya egyedi, ha közelebbről megnézzük: akárcsak az ujjlenyomatok, olyan mértékben különbözhetnek egymástól. Nem újdonság, hogy a szánk érzelmeket közvetít, a különböző méretű és alakú ajkak több szempontból is üzenetközvetítők. A száj finom kis izmai erőteljesen befolyásolják, hogyan kommunikálsz a környezeteddel.

Még a mosoly is osztályozható a szépsége alapján: minél szebb a fogad, annál többet  mosolyogsz, minél több szem- és száj körüli arcizmodat mozgatod meg, hogy kifejezd az érzelmeidet, annál fiatalabbnak nézel ki. Három klasszikus mosolytípusról beszélhetünk. Te melyik vagy?

A Mona Lisa

Ez a típus az emberek kétharmadára jellemző. Ilyenkor a száj sarkait felfelé és kifelé húzzuk. A felső ajak látni engedi a felső fogsort – teszi hozzá a Shine, viszont akkor nem egészen értjük, hogy miért éppen Mona Lisáról kellett elnevezni a mosolytípust, ha nem csak a zárt szájjal történt mosolygást jelenti. A legvonzóbbak állítólag kivillantják az összes felső fogukat, és körülbelül 2 millimétert az ínyükből – utóbbit persze nem szabad túlzásba vinni, az ennél nagyobb ínyfelület megmutatása már kevésbé esztétikus – írja a szerző.

A szemfogas

Ilyenkor a levator labii superioris nevű izom dominál (ez felel a felsőajak megemeléséért), a szemfogat emeli ki.

A kétfogsoros

Erre szokták mondani, hogy valaki teli szájjal vigyorog. Ez a legritkább verzió: mind a felső, mind pedig az alsó ajak láttatja a felső és az alsó fogsort. Valószínűleg azért is olyan ritka, mert csak keveseknek adatik meg a tökéletes szájberendezés. Julia Roberts viszont remek példa erre.